Leuke (en minder leuke) weetjes over Seniorenorkest Entre-Nous

Door op een aantal foto's te klikken verschijnt een vergroting.

Heeft u ook wetenswaardigheden mail ze ons toe (max. 100 woorden)

29 aug. 2017 Hedenmorgen 29 augustus 2017 is Piet Jansen op bijna 82 jarige leeftijd ons ontvallen.
Piet was door iedereen zeer geliefd en 23 jaar lang een van de trouwste leden van ons orkest.
Ondanks zijn eigen gezondheidsproblemen, die door hem altijd gebagatelliseerd werden, had hij voor iedereen een luisterend oor. En met zijn glimlach loste hij jouw probleem op.
Van zijn muzikale kennis werd graag door anderen gebruik gemaakt. Goed tellen was steeds zijn advies. Velen leunden tijdens het musiceren op zijn spel omdat hij noten- en tempovast was.
Wij wensen zijn nabestaanden maar vooral Ank veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.
Hij laat een grote leegte bij Entre-Nous achter.

Zie ook hieronder bij 15 sept. 2015 voor het loflied op Piet.
10 juni 2017 Bredase Veteranendag
Vrijdag 16 juni 2017 heeft Entre-Nous op de KMA in Breda de 10de Bredase Veteranendag muziekaal opgeluisterd.
Om 16.00 uur ondersteunde Entre-Nous de opening van een expositie met oude militaire voertuigen op de Parade van de KMA met de welbekende Veteranen Mars. Hierna volgde een toespraak van wethouder Boaz Adank die afgesloten werd met het Wilhelmus muziekaal ondersteund door Entre-Nous. Vervolgens ontving de vrouwelijke veteraan Amanda Jansen uit handen van wethouder Boaz Adank en Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensvan het draaginsigne gewonden (DIG). Bovendien werden ook aan 18 Bredase veteranen het draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede (DIN) uitgereikt vanwege hun bijdrage aan VN-missies tussen 1948 en 1988. Tijdens het uitrijken van de insignes bracht Entre-Nous nog diverse marsen ten gehore.
Na het officiële gedeelte was er tijd voor een borrel en de zogenaamde “blauwehap” (rijsttafel) omlijst met de vrolijke noten van Entre-Nous waarna om 19:00 uur Entre-Nous werd bedankt voor zijn ondersteuning en iedereen huiswaarts vertrok.
4 maart 2017 Goed 2 maanden is het nieuwe jaar begonnen of er is wederom afscheid genomen moeten worden van een van onze leden.
Zaterdag 4 maart is Jos Jansen plotseling overleden aan een hartstilstand.
Wij wensen zijn naasten, in het bijzonder Els, veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
16 dec 2016 Vandaag bereikte ons het bericht dat hedenmorgen Willem Ritzema aan een hartstilstand is overleden. Reanimatie heeft helaas niet meer mogen baten.
Wij zijn met stomheid geslagen.
Zijn naasten betuigen wij ons medeleven en wensen hen met de verwerking van dit verlies veel sterkte toe.
22 juli 2016 Sinds november 2003 maakte Jan van Zundert met zijn dwarsfluit en piccolo deel uit van Entre-Nous. Nu heeft hij de strijd tegen zijn afnemende gezondheid verloren en hebben wij afscheid moeten nemen van Jan. Hij is 77 jaar geworden.
Wij betuigen Elly en allen die hem nader stonden ons medeleven en wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
12 juli 2016 In memorie Jan Looije.

Wij hebben 12 juli 2016 afscheid moeten nemen van Jan Looije, 17 ½ jaar lid en een boegbeeld van Entre-Nous.

Dat het met de gezondheid van Jan al lange tijd niet goed ging was bekend. ‘Hij leefde op een tijdbom’ hoorde je wel zeggen. Maar steeds kroop Jan er weer bovenop. Eigenlijk moest hij rustiger gaan leven. Maar dat zou voor Jan vast en zeker een eerdere dood hebben betekend. Hij leefde bij zijn orkest en het organiseren van alles daar voor. Moest er iets georganiseerd worden en vroeg je hem om hulp of ideeën dat kreeg je altijd het antwoord dat hij het al aan het regelen was geweest. Was Jan op vakantie op de camping in Nieuwvliet dan reed hij dinsdag naar Teteringen terug want ’s avonds moest hij bij de repetitie zijn. Entre-Nous was, naast ‘de paarden’, zijn leven. Daarom zullen we Jan dankbaar herinneren maar gelijktijdig enorm gaan missen.
Jan bedankt en rust in vrede.

Daarbij wensen wij Rosa, de familie en de naasten veel sterkte toe met dit grote verlies.

Bestuur en leden van Seniorenorkest Entre-Nous.
26 mei 2016 Niet geheel onverwacht bereikte ons het bericht dat Rein van der Meer op 75 jarige leeftijd  is overleden.
Rein maakte sinds december 1999 deel uit van de trompettensectie van Entre-Nous.
Wij wensen Ria alsmede de zonen van Rein en de kleinkinderen veel sterkte bij dit verlies.
6 april 2016 Te koop:

1 st metalen klarinet in koffer
zonder mondstuk in goede staat.
Merk: Loveri No X3071
Prijs: € 250,=

1 st houten klarinet in koffer
Heeft onderhoudsbeurt nodig.
Merk Evette Schaeffer No K64795
Vrijwel identiek aan de Buffet R-13
Prijs: € 250,=

Contact: Theo van Gils 076-5216185
14 jan 2016 Heden bereikte ons het droevige bericht dat ons gewaardeerd lid Wim Schneijdenberg heden is overleden.
Naast dat Wim de trombone bespeelde zong hij bij Entre-Nous ook graag en zat met Nanny ook in een koor. 
Hij was al geruime tijd ziek en miste daardoor erg zijn muziek.
Met hem hebben wij een fijne collega verloren.
Wij betuigen Nanny, de kinderen en allen die hem nader stonden ons medeleven en wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
9 dec 2015 In memorie Tine van Gils-Brok,
Zij was voor Entre-Nous de steun en toeverlaat. Als er iets geregeld moest worden was Tine er. Altijd positief. Zij was er voor iedereen: een woordje van lof hier en een schouderklopje daar. Ze wist precies wanneer en hoe ze iemand moest opbeuren. Tot op het moment dat Tine van ons afscheid moest nemen door de gevolgen van haar verschrikkelijke ziekte.
Het begon op 12 april tijdens ons 35 jarig jubileum. Na het optreden kwam ze afscheid nemen met de woorden: "Ik ben zo moe." Tine is twee maanden daarna geopereerd. Na haar operatie was ze weer snel op geknapt De organisatie voor de barbecue heeft ze mee voorbereid, samen met de andere leden van de activiteitencommissie, en tot in de puntjes verzorgd. Daarna sloeg het noodlot weer toe. En op een repetitieavond vertelde ze zelf aan alle leden dat ze niet lang meer te leven had. Maar ze wilde nog het laatste grote concert mee maken van Harmonie Euphonia en Entre-Nous. Ze kreeg toen al extra zuurstof toegediend. Maar dit concert op 25 oktober heeft ze mee gespeeld. Daarna ging haar toestand snel achteruit en is ze op 9 december overleden.
Tine bedankt voor jou geweldige inzet.
Rust zacht.
Leden en bestuur van Entre-Nous


25 okt 2015 Als afsluiting van het jubileumjaar heeft Harmonie Euphonia een uitnodiging uitgedaan naar Entre-Nous voor een gezamelijk concert.
Voorafgaande aan het concert memoreerde de voorzitter het overlijden van Ria van Geffen, de echtgenote van hun oud-voorzitter en erelid Harry van Geffen en vroeg om een moment van stilte.
Bij een jubileum hoort een cadeau. De voorzitter van Euphonia bood daarom Entre-Nous een schildering aan op de deur van de percussiebergruimte.
Hierna opende Entre-Nous de muzikale middag van hoog niveau. Na de pauze nam Euphonia het stokje over en werd eerst Toon, de bassist geëerd met een onderscheiding van de bond en benoemd tot erelid van Euphonia. De middag werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van ca. 90 muzikanten. Na afloop werden de dirigenten Römanö Mediati en Ad de Klijn en de lady-speaker met een cadeautje bedankt voor deze bijzondere middag.
23 okt 2015 Heden bereikte ons het bericht dat Ria, de echtgenote van ons lid en oud-voorzitter Harry van Geffen op donderdag 22 oktober plotseling en onverwacht is overleden.
Wij wensen Harry en de familie veel sterkte toe bij dit verlies.

27 sept 2015 Op de zonnige zondag van 27 september 2015 vierde Seniorenorkest Gillesia uit Gilze haar 10 jarig bestaan. Mede doordat Ad de Klijn naast dirigent bij Entre-Nous ook dirigent is bij Gillesia kreeg Entre-Nous een uitnodiging om op hun jubileumconcert te komen spelen. Bovendien gaf de slagwerkgroep van Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning uit Goirle een geweldig optreden. Deze gezellige middag werd afgesloten met 'The Young Amadeus' in een gezamenlijk optreden van beide seniorenorkesten.


19 sept 2015 Op 22 september 2015 werd Piet Jansen onze huidige baritonspeler 80 jaar. Daarnaast is hij al 21 jaar lid van Entre-Nous. In die tijd heeft hij duidelijk zijn stempel op het orkest gedruk.
Jarenlang zat Piet in de muziekcommissie en als er iets georganiseerd moest worden bv. een kerstprogramma dan staat hij altijd klaar.
Alles bij elkaar natuurlijk een goede reden om hem op 19 september op zijn verjaardagsfeestje eens goed te eren. Dit werd gedaan met een speciaal optreden waarbij op de muziek van Het Dorp in de gezongen tekst speciaal op Piet de loftrompet werd gestoken.
We wensen Piet nog vele goede jaren bij Entre-Nous.
29 aug 2015 Op 29 augustus hebben de leden van Entre-Nous en aanhang hun jaarlijkse BBQ gehad. Bertus Hoosemans, lid van Entre-Nous en Song, is dit jaar 75 jaar muzikant. Bertus, zijn vrouw en hun dochter werden op gehaald in een open auto uit 1930. Het was een geweldig ontvangst met toespraken, fotoboek en een medaille van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. Gezamenlijk hebben Entre-Nous en Song een miniconcert gegeven voor Bertus en Toos. Na het nuttigen van een drankje gingen de leden van Song op huis aan. Door Loes en Alice werden de aperitiefjes rond gebracht daarna ging de BBQ aan. De middag was een geweldig sociaal samen zijn. Jan en Theo bakten er flink op los. Rond 20:00 uur was het gedaan, en werd alles opgeruimd door de vele handjes die er waren. Bertus en Toos hebben ontzettend genoten. 
Jan en Rosa hartelijk bedankt voor de gastvrijheid. Dit is voor herhaling vatbaar.


4 aug. 2015 Op de zonnige woensdagmiddag van 4 augustus 2015 kwamen de muzikanten van Entre-Nous met hun partners in het diepste geheim naar Café het Carmelietje in Waspik-Zuid. Dit ter gelegenheid van het feit dat Ad de Klijn 30 jaar de dirigent van Entre-Nous is.
Ad wist er echt helemaal niets van, maar gelukkig Alice, zijn echtgenote, wel. Met haar was geregeld dat beiden juist op het tijdstip dat Entre-Nous op het kerkplein tegenover het Carmelietje zat te spelen voorbij kwamen wandelen. Een complete verrassing voor Ad.
Christ, de secretaris, hield een korte speech waarna Ad toch nog één partij mocht dirigeren.
Na dit korte verrassingsoptreden mocht er getoost worden en werd de hoop uitgesproken dat Ad het nog lang mag volhouden bij zijn Entre-Nous.
12 juli 2015 Op deze zondag werd in het kader van het 35 jarig jubileum van Entre-Nous een concert gegeven in samenwerking met het koor Van Toen.
Dat de sfeer bijzonder gezellig was bleek uit het feit dat vaak uit volle borst meegezongen werd.
10 juni 2015 Op deze woensdag trad senioren orkest Entre-Nous weer op in Teteringen.
Dit optreden vond plaats bij SCALA aan de Meulenspie 2. Vooraf aan de musical die door de leerlingen van SCALA werd opgevoerd verleende Entre–Nous muzikale medewerking.
De musical die door musicalgroep ScaLala werd gepresenteerd heet: Katten Gedoe.
We werden ontvangen vanaf 12:00 uur met koffie en iets lekkers waarna Entre-Nous speelde. De musical ving aan om 14:00 uur. Met een drankje en een hapje in de nazit vermaakte Entre-Nous de aanwezigen wederom met hun muziek.
12 apr. 2015 Het 35-jarig bestaan van Entre-Nous werd op zondag 12 april zeer uitbundig gevierd. 
Om 10:00 uur werden de leden en hun partners verwelkomd met koffie en gebak en de daarop volgende brunch. Na het inblazen begon om 13:30 uur het jubileumconcert. Achtereenvolgens speelden Entre-Nous, S.O.N.G. en Amor Musae. Entre-Nous sloot het concert af met een selectie uit haar favoriete stukken.
Na een borreltje stond een heerlijk warm en koud buffet al weer te wachten op de leden van Entre-Nous en hun partners.
Nadat de voorzitter de jubileumcommissie, het bestuur, alle leden en de ladyspeaker bedankt had ging iedereen rond de klok van 21:00 uur zeer voldaan huiswaarts.
Klik op de hiernaast staande afbeelding voor een diapresentatie over 35 jaar Entre-Nous.


20 mrt. 2015 Waar kan een praatje op school na het weekend in groep 2 toe leiden? De meester vraagt aan Lindsey: "En hoe was jou weekend?" "Nou ik ben naar de Efteling geweest om te luisteren naar opa die daar met een orkest speelde." "Oh, dan moet opa maar een keer op school komen spelen, hier in de klas." Maar opa had een ander idee: met het hele orkest een middag komen spelen op school. En zo is geschied, met als thema: 70 jaar bevrijding.

Lees verder
22 dec. 2014 Heden bereikte ons het droevige bericht dat onze oud-voorzitter Ton van der Kraaij is overleden.
Wij wensen Wil en de kinderen veel sterkte met dit verlies.
26 nov. 2014 Op deze middag kregen de leden van KBO Teteringen een gezellige Sinterklaasmiddag aangeboden. Entre-Nous speelde voordat Sinterklaas om 15:00 u. arriveerde een walsje terwijl de beentjes van de vloer gingen. Tussen het uitreiken van cadeautjes klonken de bekende sinterklaasliedjes. Toen rond 17:00 uur Sinterklaas weer vertrok klonk uit alle instrumenten en vele kelen het “Dag Sinterklaasje”. De middag werd afgesloten met een overheerlijk applaus nadat de klanken van “The Winners” en “La Vie Est Belle” verstomden. Al met al een heel geslaagde middag.
23 aug. 2014 Dit jaar geen uitgebreid programma voor de familiedag, maar zeker niet minder geanimeerd.
Op de zonnige zaterdagmiddag tijdens een periode van veel regen werden de leden en hun partners om 16:00 u. verwelkomd met een glaasje Prosecco. Na een uurtje gezellig wat kletsen werd de barbecue door Jan L. aangestoken. Jan L. met ondersteuning van Theo v.M. verzorgden het vlees en Rosa en Tine hadden voor diverse overheerlijke salades en het 'toetje" gezorgd. Met volle maag en in een opgewekte stemming vertrok iedereen naar huis en was alles om 21:00 uur weer opgeruimd.
28 jan. 2014 Corry Gelens wordt op de jaarvergadering benoemd tot erelid voor haar inzet als lid van de muziekcommissie gedurende de afgelopen 25 jaren.
30 aug. 2012 Zo kom je nog eens ergens!! Op die zonnige augustusdag nam onze dirigent  Ad de Klijn afscheid als kapitein bij de KMA. En.. Entre-Nous mocht dat gebeuren opluisteren. Het was een belevenis. Eerst repeteren met een dirigent van de KMA en op de dag zelf werden “de sterren van de hemel” gespeeld. Met een dirigent als die van ons mag je op plaatsen spelen waar je normaal niet komt.
8 mei 2010 Tijdens de jaarlijkse familiedag wordt Ad de Klijn na een terrasconcert bij Gasthof de Beiaard in Postel  benoemd tot erelid voor zijn 'bijzondere inzet als dirigent' gedurende de afgelopen 25 jaren.
2002 Ton van der Kraaij wordt benoemd tot erelid van Entre-Nous voor zijn verdienste als voorzitter. Welke functie hij in de periode 1986-2002 met groot enthousiasme vervulde.
Veel leden blijven lang bij Entre-Nous 'hangen'. Zeven van hen zijn al 20 jaar of langer lid.
Corry Gelens (sinds 1989), Cees de Bie (1989), Harry van Geffen (1992), Tiek Nollen (1992), Jack de Moor (1993), Bertus Hoosemans (1995), Jos Meeuwissen (1996).

Omhoog

  © Seniorenorkest Entre-Nous Teteringen   Webmaster: Theo van Gils   Contact: Christ Jansen