Leuke (en minder leuke) weetjes over Seniorenorkest Entre-Nous

Door op een aantal foto's te klikken verschijnt een vergroting.

Heeft u ook wetenswaardigheden mail ze ons toe (max. 100 woorden)GRATIS CONCERT
Wij willen graag een keer per maand in een verpleeg- of verzorgingshuis een gratis middagconcert te geven van twee maal een uur met een kwartier pauze.
Wij verwachten daarbij wel dat er gezorgd wordt voor stoelen (zonder armleuningen), een kopje koffie of thee vooraf en wat fris in de pauze.
Mocht u interesse hebben voor dit gratis concert neem dan contact op met onze secretaris Willem Engbersen via
telefoon 076-5875278 of via e-mail willem.engbersen@ziggo.nl
29 aug. 2017 Hedenmorgen 29 augustus 2017 is Piet Jansen op bijna 82 jarige leeftijd ons ontvallen.
Piet was door iedereen zeer geliefd en 23 jaar lang een van de trouwste leden van ons orkest.
Ondanks zijn eigen gezondheidsproblemen, die door hem altijd gebagatelliseerd werden, had hij voor iedereen een luisterend oor. En met zijn glimlach loste hij jouw probleem op.
Van zijn muzikale kennis werd graag door anderen gebruik gemaakt. Goed tellen was steeds zijn advies. Velen leunden tijdens het musiceren op zijn spel omdat hij noten- en tempovast was.
Wij wensen zijn nabestaanden maar vooral Ank veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.
Hij laat een grote leegte bij Entre-Nous achter.

Zie ook hieronder bij 19 sept. 2015 voor het loflied op Piet.
10 juni 2017 Bredase Veteranendag
Vrijdag 16 juni 2017 heeft Entre-Nous op de KMA in Breda de 10de Bredase Veteranendag muziekaal opgeluisterd.
Om 16.00 uur ondersteunde Entre-Nous de opening van een expositie met oude militaire voertuigen op de Parade van de KMA met de welbekende Veteranen Mars. Hierna volgde een toespraak van wethouder Boaz Adank die afgesloten werd met het Wilhelmus muziekaal ondersteund door Entre-Nous. Vervolgens ontving de vrouwelijke veteraan Amanda Jansen uit handen van wethouder Boaz Adank en Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensvan het draaginsigne gewonden (DIG). Bovendien werden ook aan 18 Bredase veteranen het draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede (DIN) uitgereikt vanwege hun bijdrage aan VN-missies tussen 1948 en 1988. Tijdens het uitrijken van de insignes bracht Entre-Nous nog diverse marsen ten gehore.
Na het officiële gedeelte was er tijd voor een borrel en de zogenaamde “blauwehap” (rijsttafel) omlijst met de vrolijke noten van Entre-Nous waarna om 19:00 uur Entre-Nous werd bedankt voor zijn ondersteuning en iedereen huiswaarts vertrok.
4 maart 2017 Goed 2 maanden is het nieuwe jaar begonnen of er is wederom afscheid genomen moeten worden van een van onze leden.
Zaterdag 4 maart is Jos Jansen plotseling overleden aan een hartstilstand.
Wij wensen zijn naasten, in het bijzonder Els, veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
16 dec 2016 Vandaag bereikte ons het bericht dat hedenmorgen Willem Ritzema aan een hartstilstand is overleden. Reanimatie heeft helaas niet meer mogen baten.
Wij zijn met stomheid geslagen.
Zijn naasten betuigen wij ons medeleven en wensen hen met de verwerking van dit verlies veel sterkte toe.
22 juli 2016 Sinds november 2003 maakte Jan van Zundert met zijn dwarsfluit en piccolo deel uit van Entre-Nous. Nu heeft hij de strijd tegen zijn afnemende gezondheid verloren en hebben wij afscheid moeten nemen van Jan. Hij is 77 jaar geworden.
Wij betuigen Elly en allen die hem nader stonden ons medeleven en wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
12 juli 2016 In memorie Jan Looije.

Wij hebben 12 juli 2016 afscheid moeten nemen van Jan Looije, 17 ½ jaar lid en een boegbeeld van Entre-Nous.

Dat het met de gezondheid van Jan al lange tijd niet goed ging was bekend. ‘Hij leefde op een tijdbom’ hoorde je wel zeggen. Maar steeds kroop Jan er weer bovenop. Eigenlijk moest hij rustiger gaan leven. Maar dat zou voor Jan vast en zeker een eerdere dood hebben betekend. Hij leefde bij zijn orkest en het organiseren van alles daar voor. Moest er iets georganiseerd worden en vroeg je hem om hulp of ideeën dat kreeg je altijd het antwoord dat hij het al aan het regelen was geweest. Was Jan op vakantie op de camping in Nieuwvliet dan reed hij dinsdag naar Teteringen terug want ’s avonds moest hij bij de repetitie zijn. Entre-Nous was, naast ‘de paarden’, zijn leven. Daarom zullen we Jan dankbaar herinneren maar gelijktijdig enorm gaan missen.
Jan bedankt en rust in vrede.

Daarbij wensen wij Rosa, de familie en de naasten veel sterkte toe met dit grote verlies.

Bestuur en leden van Seniorenorkest Entre-Nous.
26 mei 2016 Niet geheel onverwacht bereikte ons het bericht dat Rein van der Meer op 75 jarige leeftijd  is overleden.
Rein maakte sinds december 1999 deel uit van de trompettensectie van Entre-Nous.
Wij wensen Ria alsmede de zonen van Rein en de kleinkinderen veel sterkte bij dit verlies.
6 april 2016 Te koop:

1 st metalen klarinet in koffer
zonder mondstuk in goede staat.
Merk: Loveri No X3071
Prijs: € 250,=

1 st houten klarinet in koffer
Heeft onderhoudsbeurt nodig.
Merk Evette Schaeffer No K64795
Vrijwel identiek aan de Buffet R-13
Prijs: € 250,=

Contact: Theo van Gils 076-5216185
14 jan 2016 Heden bereikte ons het droevige bericht dat ons gewaardeerd lid Wim Schneijdenberg heden is overleden.
Naast dat Wim de trombone bespeelde zong hij bij Entre-Nous ook graag en zat met Nanny ook in een koor. 
Hij was al geruime tijd ziek en miste daardoor erg zijn muziek.
Met hem hebben wij een fijne collega verloren.
Wij betuigen Nanny, de kinderen en allen die hem nader stonden ons medeleven en wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
9 dec 2015 In memorie Tine van Gils-Brok,
Zij was voor Entre-Nous de steun en toeverlaat. Als er iets geregeld moest worden was Tine er. Altijd positief. Zij was er voor iedereen: een woordje van lof hier en een schouderklopje daar. Ze wist precies wanneer en hoe ze iemand moest opbeuren. Tot op het moment dat Tine van ons afscheid moest nemen door de gevolgen van haar verschrikkelijke ziekte.
Het begon op 12 april tijdens ons 35 jarig jubileum. Na het optreden kwam ze afscheid nemen met de woorden: "Ik ben zo moe." Tine is twee maanden daarna geopereerd. Na haar operatie was ze weer snel op geknapt De organisatie voor de barbecue heeft ze mee voorbereid, samen met de andere leden van de activiteitencommissie, en tot in de puntjes verzorgd. Daarna sloeg het noodlot weer toe. En op een repetitieavond vertelde ze zelf aan alle leden dat ze niet lang meer te leven had. Maar ze wilde nog het laatste grote concert mee maken van Harmonie Euphonia en Entre-Nous. Ze kreeg toen al extra zuurstof toegediend. Maar dit concert op 25 oktober heeft ze mee gespeeld. Daarna ging haar toestand snel achteruit en is ze op 9 december overleden.
Tine bedankt voor jou geweldige inzet.
Rust zacht.
Leden en bestuur van Entre-Nous
12 apr. 2015 Het 35-jarig bestaan van Entre-Nous werd op zondag 12 april zeer uitbundig gevierd. 
Om 10:00 uur werden de leden en hun partners verwelkomd met koffie en gebak en de daarop volgende brunch. Na het inblazen begon om 13:30 uur het jubileumconcert. Achtereenvolgens speelden Entre-Nous, S.O.N.G. en Amor Musae. Entre-Nous sloot het concert af met een selectie uit haar favoriete stukken.
Na een borreltje stond een heerlijk warm en koud buffet al weer te wachten op de leden van Entre-Nous en hun partners.
Nadat de voorzitter de jubileumcommissie, het bestuur, alle leden en de ladyspeaker bedankt had ging iedereen rond de klok van 21:00 uur zeer voldaan huiswaarts.
Klik op de hiernaast staande afbeelding voor een diapresentatie over 35 jaar Entre-Nous.

Omhoog

  © Seniorenorkest Entre-Nous Teteringen   Webmaster: Theo van Gils   Contact: Willem Engbersen