Voor wie?
Entre-Nous behandelt jongeren en volwassenen vanaf 18 jaar
In deze praktijk kan iedereen terecht die hulp zoekt voor psychische klachten of meer inzicht wil in eigen handelen.
Behandelingen die worden aangeboden hebben een kortdurend karakter (gemiddeld 10-18 sessies).
Met de volgende klachten kun je je aanmelden:
- angsten en fobieën
- somberheid/depressieve klachten
- trekken van persoonlijkheidsstoornissen
- trauma
- problemen op gebied van identiteit (inclusief een negatief zelfbeeld)
- milde eetproblematiek
- gestagneerde rouwverwerking
- ADHD/Autisme Spectrum Stoornissen -gerelateerde problematiek
In bijzonder behandel ik volwassen KOPP/KOV problematiek
Veel volwassenen die zijn opgegroeid met een ouder met psychische problemen of een verslaving (KOPP/KOV) dragen hier op latere leeftijd de gevolgen van. Angst, depressie, een laag zelfbeeld of problemen in relaties komen vaak voor. Gelukkig is er effectieve behandeling beschikbaar die speciaal is afgestemd op volwassenen met een KOPP/KOV-achtergrond. Binnen de behandeling ligt de focus op het herkennen en begrijpen van patronen die zijn ontstaan in de jeugd, het verwerken van pijnlijke ervaringen, en het ontwikkelen van gezonde copingstrategieën. Met therapievormen zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie of EMDR wordt gewerkt aan het verminderen van klachten en het vergroten van veerkracht. Daarnaast kan psycho-educatie helpen om inzicht te krijgen in de impact van opgroeien met een ouder met psychische problemen of verslaving, en hoe dit nog steeds invloed heeft. Het doorbreken van intergenerationele patronen is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Van overleven naar leven. De behandeling kan bij Entre-Nous zowel individueel als in groepsverband.
De geboden groepsbehandeling biedt volwassenen met een KOPP-achtergrond de kans om in contact te komen met anderen die vergelijkbare ervaringen hebben. En dat kan op zichzelf helend zijn. Door verhalen te delen vind je her- en erkenning, wat helpt om het gevoel van eenzaamheid te doorbreken. In de groep wordt duidelijk dat je niet de enige bent die worstelt met de gevolgen van opgroeien in een gezin met psychische problemen of verslaving. Je vindt er steun, je schaamte neemt af en inzicht in jezelf en je eigen patronen neemt toe. Samen oefenen om nieuwe manieren te vinden om met emoties en moeilijke situaties om te gaan. Hoe fijn is dat?!
Wanneer kan ik je niet helpen?
Ben je regelmatig in crisis en en heb je meer nodig dan wat ambulante hulpverlening kan bieden ( denk aan: 24 uur bereikbaarheid) dan raad ik je aan verder te kijken. Bij de volgende klachten adviseer ik een aanmelding te overwegen bij een (SGGZ) instelling waarbij gewerkt wordt met vaktherapeuten en waaraan een arts of psychiater verbonden is. Deze klachten betreffen: ernstige drugs- of alcohol verslavingen of psychoses.
Twijfel je of het aanbod aansluit bij jouw hulpvraag?
Neem dan contact met me op!